Директор школе

Директор школе

Добро дошли на сајт ОШ „Илија Гарашанин” – школе у којој се мисли и ствара, пита и анализира, у којој се развијају индивидуалне и колективне способности, где је настава начин истраживања. На овом сајту имаћете информације о  школи, њеној организацији наставе, школским пројектима, културној и јавној делатности школе.

 

 

На овај начин желимо да вас упознамо са нашом школом и могућностима које она пружа ученицима од првог до осмог разреда. Ми смо школа са традицијом и угледом, стручним и квалитетним кадром, оспособљена за савремено и успешно образовање и васпитање наших ученика и истовремено средина у којој је право задовољство радити.

Наша школа има мисију да подиже ефикасност и квалитет наставе, да подстиче лични развој ученика и наставника, развија свест о правим вредностима, негује међусобно разумевање и уважавање. Наша визија је да постанемо школа активних и задовољних ученика са високим школским постигнућима који су спремни за даље велике образовне подухвате.

Тежимо стручности и професионалности у односу према раду и ученицима. Негујући тимски рад и заједничке акције и стручно се усавршавајући, желимо да опремањем школе, остваримо ефикасну, квалитетну и савремену наставу као и да унапредимо сарадњу са родитељима и локалном заједницом. У томе смо, упркос финансијским тешкоћама, у претходном периоду успевали. Сви запослени у школи, сразмерно својим способностима и знању, дали су свој допринос. Велику помоћ смо имали у пријатељима школе, који су кроз семинаре, пројекте, донације, савете, радом и ентузијазмом допринели нашем развоју. Веома сам поносна на оно што смо заједно постигли, али ово није тренутак када треба да се стане. Још много посла је пред нама. У наредном периоду, захваљујући актуелним пројектима, бићемо у могућности да ученицима пружимо прилику да своје образовање стичу у још лепшем и савременијем амбијенту.

Имамо своју мисију и визију, имамо и вас, ђаке и родитеље. Надам се да ћете уживати и пронаћи оно по чему смо аутентични. Желим да уочите и подржите наше успехе и дате конструктивне предлоге.

С’ поштовањем,

Соња Кнежевић Јанковић